Udflytning af SAS skyldes politisk svigt

Når SAS i dag meddeler, at de vil etablere baser  uden for Norden, skyldes det politisk svigt, fordi lavprisselskaberne i Europa har haft frie hænder til at presse løn- og arbejdsvilkår i alt for lang tid. Det mener Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested.

Henning Hyllested siger:

– Det er meget beklageligt, at SAS vil etablere baser i Spanien og England. De lægger ikke skjul på, at det er for at spare på lønudgifterne, og det kommer med garanti også til at betyde ringere vilkår for de ansatte. Det er trist, at SAS er hoppet med på ræset mod bunden.

– Det er desværre ikke helt uforståeligt, at man ser udflytningen som en udvej. Flyselskaber som SAS, der forsøger at opretholde ordentlige vilkår for de ansatte, er presset af lavprisselskaber, som Ryan Air og Norwegian. Lavprisselskaberne forsøger at undgå overenskomster og bruger lidt for kreative ansættelsesformer. SAS har råbt op om de umulige konkurrenceforhold i luften gennem mange år, problemet er blevet rejst politisk mange gange, men intet er sket.

– Der er ingen tvivl om, at de dårlige forhold for lønmodtagere i luften skyldes politikere, der ikke har ønsket at lave fælles, internationale regler på området. Også skiftende regeringer i Danmark har i den grad ladet stå til, og nu ligger man, som man har redt. Det, der er brug for, er fælles aftaler om ordentlige løn- og arbejdsforhold, for eksempel at 75 % af personalet skal være fastansatte.

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer