Regeringen bærer stort ansvar for flere kolde hænder i kommunerne

Skiftende regeringers privatiseringskorstog og budgettyranni er blandt de væsentligste årsager til, at kommunerne har måttet ansætte flere administrative medarbejdere, mens der er blevet væsentligt færre velfærdsarbejdere. Det mener Enhedslistens kommunalordfører, Finn Sørensen, der i årets økonomiforhandlinger vil have et opgør med blandet andet New Public Management og de konstante krav om privatiseringer.

Finn Sørensen siger:

– Det er et skræmmende stort antal velfærdsarbejdere, der er forsvundet siden 2010, og det er helt grotesk, at antallet af administrative medarbejdere stiger, når der samtidig er blevet væsentligt færre til at passe børn, undervise de unge og give omsorg til de ældre.

– Skurken i det her er skiftende regeringers krav om konkurrenceudsættelse og budgettyranni, som er drivkraften bag New Public Management. Alle de administrative medarbejdere bliver jo ansat til at måle og veje og kontrollere, for ellers kan man ikke konkurrenceudsætte og privatisere.

– Derfor må kommunerne i årets økonomiforhandlinger kræve et opgør med New Public Management, og sige nej til nye effektiviseringskrav, nye krav om øget konkurrenceudsættelse, privatisering og udlicitering. Og så bør de kræve, at de får penge nok til at genoprette velfærden.

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer