Det er kun Mærsk, der kan gå til møde med finansministeren og hver gang gå derfra med milliarder

 

Regeringen, R, S, DF og SF har lavet en ny aftale med Mærsk om Nordsøen, der igen giver milliarder kr. til selskabet. Det er penge, som samfundet nu går glip af, selv om Mærsk i flere omgange er blevet forgyldt. Det siger Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, der samtidig kritiserer flere af partierne bag aftalen for at modtage økonomisk støtte fra Mærsk.

Pernille Skipper siger:

– Det er helt urimeligt, at Mærsk igen skal have foræret milliarder fra fælleskassen, som vi i stedet kunne bruge på at udvikle vores samfund, vores velfærd eller investere i grønne arbejdspladser. Selskaberne i Nordsøen betaler i forvejen for lidt i skat, og har i forvejen tjent meget mere end det var forventet ved den sidste aftale i 2003.

– Man må efterhånden konstatere, at der gælder nogle helt andre regler for Mærsk, end der gør for alle andre selskaber i det her land. Hvem andre kan gå derfra med milliarder, hver gang de er til møde om deres skat? Det er nærmest sygeligt så meget partierne forsøger at please Mærsk på bekostning af det brede fællesskab.

– Jeg kan simpelthen ikke fatte, at partier, der kalder sig selv røde, og som påstår at de vil bekæmpe ulighed og satse på velfærd og fællesskab, er med i den her aftale. Det er det komplet modsatte af alt, hvad Socialdemokraterne, Radikale og SF har forsøgt at fortælle om deres nye linje, og i realiteten en videreførelse af tiden under Thorning-regeringen, som lod uligheden stige og omfordelte fra bund til top i stor stil. Det kan godt være, at de forsøger at fortælle en anden historie nu, men deres stemmer går åbenbart stadig til øget ulighed. Den her gang ved at støtte Danmarks absolut rigeste virksomhed med endnu flere rabatter fremfor at bruge pengene på fællesskabet.

– Mærsk har fået deres milliardrabat ved at true med at lukke for gasproduktionen i Nordsøen. Samtidig er Mærsk en af de allerstørste økonomiske støtter af højrefløjen, og har givet millioner i støtte til de partier, der har siddet og forhandlet aftalen. Det er et kæmpe demokratisk problem, og de burde ikke sammenblande interesser på den måde.

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer