EL om Uber-lukning: En god dag for alle lønmodtagere

Uber har netop meddelt, at tjenesten lukker i Danmark.

Enhedslistens transport- og social dumping-ordfører, Henning Hyllested, udtaler:

“I dag er en god dag. Ikke bare for taxabranchen, men for alle lønmodtagere i Danmark. Det er et stort slag mod de virksomheder, som bedriver social dumping og driver forretning på ulige vilkår ved at tilbyde deres medarbejdere elendige sikkerheds- og arbejdsforhold. Når Uber vælger den, i mine øjn,e rigtige beslutning at lukke ned, er det er klart signal til alle virksomheder om, at hvis man skal drive forretning i Danmark, så skal man give sine medarbejdere ordentlige forhold”.

“Uber er stoppet i Danmark efter et massivt pres fra blandt andre Enhedslisten, vognmænd, taxachauffører og deres fagforeninger. Dette viser med al tydelighed, at sådan et pres virker. Det er et kæmpe skulderklap til de mennesker, som har været på barrikaderne for at bekæmpe Ubers pirattaxa-kørsel”.

“End ikke den nye taxalovs klare liberalisering var åbenbart nok for Uber. Sådan et selskab kan kun fungere, hvis der stort set ingen regler er for deres forretning. Så vidt er vi heldigvis ikke kommet i Danmark”.

“Ubers lukning er et kæmpe nederlag for de politikere, som åbent har erklæret deres støtte til selskabets ulovlige aktiviteter. Der må være nogle i den borgerlige lejr, som klør sig i håret i dag og tænker, at det måske ikke var så klogt endda at vise deres uforbeholdne opbakning til ulovlig pirattaxa-kørsel”.

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer