Vi løser ikke problemet med for få voksne uden minimumsnormeringer

En ny undersøgelse fra BUPL, som Politiken netop har offentliggjort, viser, at 3 ud af 4 pædagoger dagligt oplever at være alene med en stor gruppe børn. Det vidner om, at det fortsat står rigtig skidt til med normeringerne i landets daginstitutioner, mener Enhedslistens børneordfører, Jakob Sølvhøj. Han peger på, at det er nødvendigt med en lovfastsat minimumsnormering, hvis der skal sikres acceptable normeringer i daginstitutionerne.

Jakob Sølvhøj udtaler :

“BUPLs nye undersøgelse viser, at problemet med personalenormeringerne i daginstitutionerne er uløst. De helt utilstrækkelige normeringer er blevet italesat igen og igen, og alligevel lader kommunerne åbenbart stå til”.

“Det er simpelthen ikke rimeligt, at tre ud af fire ansatte i daginstitutionerne dagligt er i en situation, hvor de er alene med en stor gruppe børn. Det er sikkerhedsmæssigt uforsvarligt, og det går ud over nærheden og omsorgen. Den tætte relation mellem barn og voksen, der er helt central i det pædagogiske arbejde, er indlysende nok svær at etablere, når man er alene med 15-20 børn”.

“Under den forrige regering blev der i to finanslove afsat trecifrede millionbeløb til bedre normeringer, men det lykkedes aldrig at forpligte kommunerne til faktisk at anvende midlerne til formålet. Det ser vi resultaterne af nu”.

BUPLs undersøgelse viser, at normeringsproblemet er uløst, og der er desværre intet, der tyder på, at det bliver løst før kommunerne forpligtes af en lovfastsat minimumsnormering. Vi skal bestemt ikke fratage kommunerne selvstyret på dagtilbudsområdet, men de kommunale beslutninger må tage afsæt i en minimumsnormering, der bl.a. skal sikre, at der altid er mindst to pædagogiske medarbejdere på stuerne”.

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer