EL: Esben Lunde i samråd om muligt ulovlige havbrugsplaner

Information kunne lørdag afsløre, at regeringens planer om at tillade flere forurenende havbrug i Kattegat kan være i strid med internationale miljøregler. Det står i modstrid med, hvad miljø- og fødevareministeren har givet af oplysninger til Folketinget, hvor ministeren flere gange har forsikret, at den øgede forurening ikke ville skade miljøet og derfor ville være indenfor gældende miljøregler.

Miljøordfører Maria Reumert Gjerding udtaler: 

  • Miljøministeren har flere gange fortalt Folketinget, at regeringens havbrugsplaner ikke ville påvirke miljøet negativt eller være i strid med internationale miljøregler. Ifølge ministeren havde man fundet et såkaldt miljømæssigt råderum, så man kunne øge forureningen uden konsekvenser for naturen og miljøet. Forskere siger nu, at det ikke passer. Ifølge dem findes råderummet ikke, og ministerens forklaringer til folketinget falder dermed sammen som et korthus
  • Hvis havbrugsplanerne risikerer at forringe miljøtilstanden i vores kystnære farvande, er de meget klart ulovlige. Jeg har indkaldt ministeren i samråd, fordi han må forklare folketinget, hvordan han er kommet frem til, at Kattegat kan klare mere forurening uden at tage skade. Kattegat er vel at mærke et af de mest belastede havområder i Danmark.
  • Jeg vil også bede ministeren forklare, hvordan han kan oplyse til folketinget, at der eksisterer et råderum til mere forurening i Kattegat, når Danmarks førende forskere i havmiljø siger, at det ikke passer, og hvordan han overfor folketinget kan garantere, at det ikke strider mod internationale miljøregler, når jurister mener, at den måde at tolke reglerne på er problematisk.

 

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer