EL: Socialministeren må gribe ind overfor kommuners lovbrud

På baggrund af TV Midtvests omtale af Skive kommunes sagsbehandling på handicapområdet, vil Enhedslistens handicapordfører, Jakob Sølvhøj, tage problemet med de mange fejl i kommunernes sagsbehandling op overfor Socialminister Mai Mercado. Sidste år fandt Ankestyrelsen fejl i en tredjedel af de sager, hvor midt- og vestjyske borgere havde klaget over kommunens afgørelse.

 

Jakob Sølvhøj udtaler :

  • Det er fuldstændig uholdbart, at Ankestyrelsen må ændre eller hjemsende hver tredje kommunal afgørelse. Det vidner om, at det står helt galt til med den kommunale sagsbehandling. Det er en helt uacceptabel situation, der politisk må gøres noget ved.
  • Noget tyder på, at kommunerne hele tiden prøver lovgivningens grænser af og alt for ofte overskrider grænsen. Det kan de gøre, fordi de forkerte afgørelser ikke får nogen økonomiske konsekvenser for kommunerne. Der er ingen sanktioner overfor kommunerne, selv om borgere i månedsvis må undvære tilbud de har krav på efter lovgivningen. Tværtimod sparer kommunerne udgiften, mens sagen er under behandling. Det er helt uholdbart.
  • Der er grund til tro, at der er endnu flere fejl i sagsbehandlingen end dem, der afdækkes af Ankestyrelsen. Mange borgere med handicap er ikke selv i stand til at klage, og det er langt fra alle, der har pårørende, der har ressourcer til at tage kampen op og klage over kommunernes afgørelse.
  • Enhedslisten vil tage problemet op overfor socialministeren. Det er uholdbart, at der ikke er nogen sanktioner, når kommunerne bryder loven, og der er brug for at sikre bedre støtte til de borgere og pårørende, der ikke på egen hånd er i stand til at klage over kommunens afgørelser.

 

 

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer