EL til DF og S: Drop forlig om højere pensionsalder

God nyhed, at Lars Løkke dropper sine planer om at forhøje pensionsalderen, siger Enhedslisten. Men S og DF er med i forlig, som fører til, at den stiger alligevel. Drop det forlig, siger Enhedslisten.

Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører Finn Sørensen siger:

  • Det er fint, at S og DF har holdt fast i modstanden mod Lars Løkkes planer. Men kritikken af Lars Løkke rammer dem selv, og det forlig de er med i. Det betyder nemlig, at de to partier har bundet sig til at sætte pensionsalderen i vejret i takt med stigningen i levealderen. Næste gang bliver i 2020, hvor de skal stemme for en forhøjelse til mindst 69 år.
  • Det er hænger simpelt hen ikke sammen, at S og DF kritiserer Lars Løkkes planer, men fastholder deres støtte til forliget om løbende forhøjelser af pensionsalderen. Hvis de virkelig mener noget med deres kritik, så må de opsige det forlig og gå til valg på en retfærdig pensionsalder, som tilgodeser de mange, der kom på arbejdsmarkedet i en tidlig alder.
  • Det er hamrende uretfærdigt at sætte pensionsalderen i vejret i takt med stigningen i gennemsnitsalderen. Det rammer hårdt blandt de mange, der kom tidligt på arbejdsmarkedet og som ikke kan holde til at arbejde så længe eller som bliver hægtet af på grund af manglende kvalifikationer. Derfor bør pensionsalderen sættes ned og der bør indføres en ret til tidlig tilbagetrækning.

Læs om forliget om højere pensionsalder her

Læs Enhedslistens forslag om ret til tidlig tilbagetrækning her

 

 

 

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer