Regeringen straffer ejere af solceller

Regeringen fremsætter tirsdag endnu en hastelov, som bremser solcelleudbygningen.

Forslaget rammer med tilbagevirkende kraft boligforeninger, private husstande med anlæg over 6 kW og anlæg opstillet af virksomheder.

Enhedslistens Energiordfører Søren Egge Rasmussen udtaler:

  • Det er helt urimeligt, at regeringen fremsætter forslag som rammer lejerne i almene boliger, mens at folk i parcelhuse fritages for ændringerne. De boligforeninger, der har bidraget til den bæredygtige udvikling og opsat solceller, så beboerne kunne få dækket elforbrug til udendørsbelysning og vaskeri bliver nu straffet af regeringen.
  • De parcelhusejere, som har anlæg med solceller på mere end 6 KW bliver også straffet med tilbagevirkende kraft og får forringet deres økonomi. Det kan være husstande, som har et højt forbrug, fordi de har udskiftet deres oliefyr med en varmepumpe.
  • Loven mod celleudbygning vil medføre, at flere solcelleejere vil opsætte batterier. Det er langt bedre, at vi i stedet benytter det fælles elnet som lager, så solenergi indgår i den fælles elforsyning. Lovforslaget vil fremme fejlinvesteringer i private batteriløsninger.
  • Det er vigtigt, at vi får udbygget solcellernes andel af den vedvarende strøm. Et energimiks med 20 % el fra solceller bliver af mange vurderet som optimalt. Solcellestrømmen udgør kun ca 2½ %, så det er vigtigt, at vi politisk finder løsninger, som fremmer udbygningen med solceller.
  • Regeringen har endnu engang vist, at de bekæmper den bæredygtige udvikling. Og vi har endnu engang en sag, hvor vi kunne få en bedre politisk vurdering og debat, hvis regeringen ville offentliggøre Tilskuds og Afgiftsanalysen, som ligger og samler støv i Finansministeriet.
Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer