Enhedslisten om, at USA forlader Paris-aftalen: En katastrofal dag for kommende generationer

Enhedslistens klimaordfører, Maria Gjerding, er chokeret og ærgerlig over, at USA nu trækker sig ud af Paris-aftalen.

Maria Gjerding siger:

  • Det er kulsort og ufatteligt trist for hele verden, at Trump har valgt at trække USA ud af Paris-aftalen. Det var historisk, at hele verden kunne nå til enighed og stå sammen om en ambitiøs klimaaftale tilbage i 2015 – og nu begynder den aftale at krakelere. Det er et kæmpe tilbageskridt for klimakampen og vores mulighed for at overlevere en beboelig klode til vores børn og børnebørn.
  • Det er endnu vigtigere nu, at Danmark tilbageerobrer den grønne førerposition i verden og går foran med et godt eksempel. Vi skal vise, at det sagtens kan lade sig gøre at fastholde velfærd og velstand samtidig med at vi håndterer menneskehedens største udfordring nogensinde, nemlig klimaforandringerne.
  • Første skridt må være, at Folketinget genindfører ambitiøse og stærke klimamål og sender et klart signal til resten af verden om, at der findes en anden vej frem end Trumps kulsorte og ødelæggende politik.

Enhedslisten vil nu forsøge at samle de grønne organisationer og bevægelser samt partierne i Folketinget til en fælles konference, hvor det skal drøftes, hvordan Danmark kan tilbageerobre den grønne førertrøje, og hvordan Danmark kan bidrage til at lægge pres på Trump og hans beslutning om at trække USA ud af Paris-aftalen.

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer