Ny aftale vil føre til mere privatisering på børneområdet

Der er mere privatisering på vej på daginstitutionsområdet. Det vil være resultatet af det forlig om dagtilbud, som regeringen har offentliggjort i dag. Forligets formuleringer om, at det vil bidrage til en mere sammenhængende offentlige sektor, giver Enhedslisten børneordfører, Jakob Sølvhøj, derfor ikke meget for. Det vil snarere føre til en yderligere svækkelse af den offentlige sektor, og Enhedslistens ordfører finder det samtidig helt uforståeligt, at aftalen efterlader 10.000 børn hos private børnepassere med et ringere pædagogisk tilbud end alle andre børn.

Jakob Sølvhøj udtaler :

  • Det er ærgerligt, at regeringen har insisteret på at gøre sit ideologiske felttog mod den offentlige sektor til en del af det af det samlede dagtilbudsforlig. Aftalen indeholder ellers både udmærkede uddannelsesinitiativer og ændringer af arbejdet med de pædagogiske læreplaner, hvor man har fulgt anbefalingerne fra de faglige organisationer, men den øgede privatisering af området har gjort aftalen uspiselig for Enhedslisten.
  • Det er helt uforståeligt, at regeringen ikke har ønsket at sikre, at de 10.000 børn, der i dag passes hos private børnepassere, bliver omfattet af dagtilbudslovens læreplaner. Når et af aftalens helt centrale elementer er en ny styrket pædagogisk læreplan, så virker det helt grotesk, at denne store gruppe børn ikke skal have samme krav på pædagogisk kvalitet som alle andre børn. Her har regeringens ønske om en liberalisering af børneområdet åbenbart været vigtigere end børnenes tarv.
  • Det virker uigennemskueligt, hvad formålet egentlig er med den ny informationsportal, hvor forældrene skal kunne hente sammenlignelig information om dagtilbuddene. Enhedslisten har ved flere lejligheder foreslået, at der bliver lavet en institutionsopdelt normeringsopgørelse, så forældrene kan se, hvordan normeringer og gruppestørrelser er i den enkelte daginstitution, men det er blevet afvist af regeringen. En informationsportal, hvor man ikke kan hente pålidelige oplysninger om, hvor mange børn der er i grupperne, eller hvordan institutionerne er normeret, giver ikke meget mening.
  • Med den udformning aftalen har fået, undrer jeg mig over, at S og R ikke har valgt at sige fra sammen med os, SF og Alternativet. Vi må da have større visioner for børneområdet end dem, der kommer til udtryk her.
Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer