Årsmøde 2012: Johanne Schmidt-Nielsens tale

Enhedslisten vil gerne forhandle – men regeringen kan ikke true os til at makke ret, fastslog Johanne Schmidt-Nielsen.

Bifaldene bragede, da Johanne Schmidt-Nielsen understregede, at nok er Enhedslisten regeringens støtteparti, men vi har aldrig givet dem en blankocheck.

- Helle Thorning er statsminister for en mindretalsregering. Det betyder, at hun må forhandle, hvis hun vil have et flertal. Sådan er det.

Regeringen består ikke kun af De Radikale
Der er sket forbedringer, men på nogle fronter lader de vente på sig. Mens de rige får lov at beholde deres skattelettelser, er jagten gået ind på arbejdsløse, fleksjobbere og førtidspensionister.

- Frem for at lave reformer, der gør arbejdsløshedskøen endnu længere, skal vi turde skabe nye arbejdspladser. Både i det private og i det offentlige. Lad os turde være ambitiøse. Lad os turde skabe et bedre samfund, lød opfordringen til S og SF.

- Jeg ved godt, at det kan være svært at få Vestager med på vognen, men kom nu. Regeringen består af tre partier - ikke bare af De Radikale.

Ønsket om solidaritet er hamrende aktuel
For der er mere end nogensinde brug for venstreorienterede svar.

- Hverken vores klima eller demokrati kan holde til, at markederne koster rundt med os alle sammen. Den situation, vi står i, kalder på klare, venstreorienterede, socialistiske svar.

Heldigvis er det ikke for sent at trække regeringen i en rødere retning, hvis venstrefløjen formår at stå sammen, også selvom ikke alle "har læst Kapitalen forfra og bagfra", fastslog den politiske ordfører:

- Enhedslisten er i dag større end nogensinde før. Ønsket om et mere solidarisk Danmark og en mere solidarisk verden hører ikke til i fortiden. Ønsket om mere solidaritet er hamrende aktuelt.

Læs hele Johanne Schmidt-Nielsens tale.

Se talen på YouTube.

Aktuelt

Frank Aaen forlanger samråd om Dong-salget

Nye oplysninger fastslår, at Dong-aktierne blev solgt alt for billigt. Derfor kalder Frank Aaen nu finansministeren i samråd i Finansudvalget.
25. mar

Enhedslisten vil sikre mere voksentid til vores børn

I et nyt børneudspil foreslår Enhedslisten bedre mulighed for forælderorlov og flere pædagoger, som skal bruge mindre tid på dokumentation.
24. mar

EL fejrer kurdisk nytår i både Danmark og Tyrkiet

Nikolaj Villumsen, der fejrede kurdisk nytår i Tyrkiet i weekenden, opfordrer Danmark til at støtte fredsprocessen og genopbygningen af Kobane.
23. mar

Flere nyheder

Historisk boligaftale i København
26. mar – København
Amager Bio udbygges
25. mar – København
Bedre byliv i et grønnere København
25. mar – København