Kæmpesvigt fra regeringen

Enhedslisten er stærkt skuffet over regeringens beslutning om at skrotte betalingsringen. Partiet er inviteret til forhandlinger i finansministeriet kl. 11 og forud for mødet siger Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen:

- Det er tale om et kæmpesvigt fra regeringen. Det her betyder farvel til planerne om en omfattende udbygning af den kollektive trafik i hovedstadsområdet med letbaner fra f.eks. Rødovre, Gladsaxe og Brøndby. Og det er et farvel til mærkbare prisreduktioner på billetterne. Det er også et farvel til mange gode nye arbejdspladser.

Men det er ikke kun arbejdspladser og bedre kollektiv trafik vi mister. Rigtig mange københavnere går også glip af et bedre miljø og en renere og sikrere hverdag.

- De to ud af tre københavnere der bruger kollektiv trafik eller cykler vil fortsat skulle udsættes for sundhedsskadelig luftforurening på vej til og fra arbejde. Regeringens grønne profil er svækket betydeligt efter denne her beslutning.

Johanne Schmidt-Nielsen fortæller, at Enhedslisten i forhandlingerne med regeringen vil slås for, at der findes yderligere midler til billigere og bedre kollektiv trafik, og at der tages nye initiativer for at bekæmpe trængsel og forurening i København.

- Selvom det er brandærgeligt, at regeringen har forkludret forløbet omkring betalingsringen, har vi ikke tænkt os at sætte os i et hjørne med armene over kors. Det er afgørende at vi holder regeringen fast på, at der skal gøres noget ved trængsel og miljøproblemerne. Kommissionen skal ikke være en syltekrukke.

- Vi vil også møde op med en række forslag til, hvordan der kan findes yderligere midler til kollektiv trafik, og til hvordan vi får mest kollektiv trafik for de penge som vi finder. 

Onsdag, 22 februar, 2012 - 10:50

Emner

Aktuelt

Frank Aaen forlanger samråd om Dong-salget

Nye oplysninger fastslår, at Dong-aktierne blev solgt alt for billigt. Derfor kalder Frank Aaen nu finansministeren i samråd i Finansudvalget.
25. mar

Enhedslisten vil sikre mere voksentid til vores børn

I et nyt børneudspil foreslår Enhedslisten bedre mulighed for forælderorlov og flere pædagoger, som skal bruge mindre tid på dokumentation.
24. mar

EL fejrer kurdisk nytår i både Danmark og Tyrkiet

Nikolaj Villumsen, der fejrede kurdisk nytår i Tyrkiet i weekenden, opfordrer Danmark til at støtte fredsprocessen og genopbygningen af Kobane.
23. mar

Flere nyheder

Historisk boligaftale i København
26. mar – København
Amager Bio udbygges
25. mar – København
Bedre byliv i et grønnere København
25. mar – København