Gå til hovedindhold

Rosa Lund

33 37 50 13

Jeg blev aktiv på venstrefløjen, fordi jeg igennem min opvækst har oplevet, hvad ulighed kan gøre ved mennesker. I mine teenageår var det Anders Fogh, der var skurken. Men også i dag bliver der skåret i uddannelse, velfærd og hjælp til de mennesker, der har det sværest – og vi har ikke skrottet den ulighed, der gør vores fællesskab fattigere.

Da jeg startede i gymnasiet, blev jeg hurtigt aktiv i DGS og erfarede, at lighed kræver lige adgang til uddannelse. Det skal ikke være tegnebogen, der afgør, om man får sin drømmeuddannelse. Derfor skal vi styrke det skattefinansierede velfærdssamfund uden brugerbetaling, og vi skal sørge for, at der er praktikpladser nok til, at alle kan færdiggøre deres uddannelse.Krisen har vist, hvor vigtigt vores velfærdssamfund er. Og selvom vores fællesskab er stærkt, så er det udfordret. Derfor kæmper jeg for at gøre det endnu stærkere.

Biografi

Til daglig er jeg børne-, undervisnings-, uddannelses- og familieordfører for Enhedslisten. Jeg har siddet i Folketinget siden 2011. Før da læste jeg statskundskab og arbejdede som pædagogmedhjælper i en daginstitution.

Jeg er født og opvokset på Nørrebro og flytter nok aldrig herfra. Jeg mener, at der skal være lige muligheder for at få en uddannelse uanset hvor i landet man bor, hvad ens forældre tjener eller hvilken uddannelse man vælger. Det betyder at vi skal blive ved med at have et skattefiansieret uddannelsessystem, at der ikke skal være brugerbetaling, at der er tid til den enkelte elev og at der skal være praktikpladser til alle.Jeg er glad for bold på Brøndby Stadion, jeg bager fantastiske kager, og ville aldrig sige nej til en Nik & Jay-koncert.

Erhvervserfaring og frivilligt arbejde:

 • Formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning 2006/2007
 • Talsperson netværket ”velfærd til alle” 2006
 • Pædagogmedhjælper Murergårdens integrerede daginstitution 2008 – 2011
 • Pædagogmedhjælper teaterbørneinstitutionen – 2007 - 2008
 • Medlem af ledelsen i Socialistisk Ungdomsfront 2008 – 2010
 • Talsperson for Kirkeasyl 2009
 • Medlem af Enhedslistens hovedbestyrelse 2013 -

Uddannelse:

 • Folkeskole på Blågårdskolen – 2002
 • 10. klasse på Efterskolen Smededal 2002/2003
 • Student fra Metropolitanskolen 2006
 • Ceveas menningsdanner uddannelse 2010
 • Statskundskabstuderende – 2009 -?

mærkesager

Job og uddannelse til de mange eller skatterabatter til de få?

Alt for mange står i dag uden arbejde. Ikke fordi de ikke vil, men fordi der ikke er job at få. Samtidig går tusindvis af unge i stå, fordi de bliver klemt i uddannelsessystemet eller ikke kan få en praktikplads.
Hos regeringen og højrefløjen har man stirret sig blind på nedskæringer, skatterabatter og lappeløsninger frem for at investere i vores samfund og sikre uddannelse og rigtige arbejdspladser. Det vil jeg og Enhedslisten lave om på.

Investér i uddannelse med kvalitet

Flere unge skal tage en uddannelse. Og de får besked på at tage den hurtigere end nogensinde.  Højrefløjen og regeringen vil ikke tage ansvar og sørge for, at der også er tid eller penge til kvalitet. Jeg siger drop ræset og fokusér på ordentligt indhold.

Praktikpladser – et fælles ansvar

Jeg synes, det er absurd at bruge milliarder på en metro uden at sikre lærepladser på byggeriet. Især fordi flere end 12.000 unge lige nu mangler læreplads. Vi må derfor skrue bissen på og kræve lærepladser, når det offentlige bruger skattekroner på at bygge.

Flere voksne i børnehaverne

Og i vuggestuerne og skolefritidsordninger! Børn skal have nærvær. I dag er antallet af voksne alt for lavt til at sikre andet og mere end opbevaring. Jeg arbejder for en minimumsnormering, så alle børn får ret til voksentid, når de er i daginstitution. Vi skal samtidig have mere tillid til pædagoger og pædagogmedhjælpere. Jeg har selv arbejdet som pædagogmedhjælper og oplevet, hvordan unødig kontrol tager dyrebar tid væk fra børnene. Det er forkert prioritering!

 

Ordførerskaber

Uddannelse, daginstitutioner samt familie

Storkreds

København

Facebook

Pressebilleder

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]