Corydon vil lede med mistillid

Enhedslisten trækker Corydon i samråd om McKinsey-ledelsesmodel, som vil føre til mere bureaukrati og kontrol i det offentlige.

Den nye ledelsesmodel for den offentlige sektor, der er udviklet af konsulentbureauet McKinsey i samarbejde med Moderniseringsstyrelsen, bygger på talrige resultatmålinger, på medarbejdervurderinger, kontrol og præstationsløn.

Kort sagt: På alt andet end tillid til de offentligt ansatte.

I strid med regeringen egne tillidmål

Gruppeordfører Stine Brix kalder Corydons nye ledelsesplan for “en falliterklæring”.

– Jeg synes, det er en falliterklæring, at de øverste chefer for staten og den offentlige sektor beder et konsulentfirma om at udvikle en ledelsesstrategi frem for at lade ledere og medarbejdere i den offentlige sektor stå for det, siger hun.

– Det er stik imod regeringens erklærede mål om mere tillid og mindre kontrol, og det vil være ødelæggende for den offentlige sektor. Mere kontrol øger selvsagt bureaukratiet og skader arbejdsglæden hos ellers engarerede medarbejdere. 

Skrivebordsbureaukrater skal ikke lede politi og sygeplejersker

Når bureaukrater langt væk fra virkeligheden opsætter kvoter og måltal for politifolk og sygeplejersker, bliver resultatet oftest hovedløst og dyrt i arbejdstimer, påpeger Stine Brix.

– Det er jo åbenlyst tosset, når politiet må smide en vigtig sag og i stedet løbe ud med bødeblokken til cyklister i december måned for at opfylde bødekvoten. Så sent som i februar sidste år sagde politiet netop, at de ville droppe denne hovedløse metode, men nu vil Bjarne Corydon altså udbrede den til hele den offentlige sektor.

På den baggrund har Stine Brix kaldt ministeren i samråd i Finansudvalget. Først og fremmest vil hun afkræve svar om, hvorvidt den nye McKinsey-ledelsesmodel er udtryk for, at regeringen dropper tankerne bag tillidsreformen.

Alle nyheder