EL kalder Mette Frederiksen i samråd om Hedegaard-sagen

Regeringen har ikke siden december henvendt sig til de tyrkiske myndigheder for at få nyt om den attentatmistænkte dansker i Hedegaard-sagen.

Udenrigsordfører Nikolaj Villumsen mener, at regeringen sidder på hænderne, og kalder derfor justitsministeren i samråd i sagen. Samtidig foreslår Enhedslisten, at presset på den tyrkiske regering øges.

Nikolaj Villumsen udtaler:

– Det er fuldstændig grotesk, at den tyrkiske regering fortsætter med at holde Danmark for nar i så alvorlig en sag. Det virker ærlig talt som om, den danske regering ikke ønsker svar i sagen, når de har siddet på hænderne siden december.

– Jeg mener, at Danmark bør øge presset på den tyrkiske regering, og derfor kalder jeg justitsministeren i samråd. Det er helt oplagt at rejse sagen ved den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. Sagen er jo desværre et klokkeklart bevis på, at Tyrkiet ikke overholder grundlæggende retsstatsprincipper.

– Mange frygter, at den attentatmistænkte dansker er udleveret til Islamisk Stat i Syrien. Hvis det er rigtigt, så forklarer det også, hvorfor den tyrkiske regering skjuler sandheden. En sådan udveksling er nemlig i klar strid med FN’s beslutninger om at stoppe tilstrømningen af fremmede krigere til Islamisk Stat. I forvejen er den tyrkiske regering under stort internationalt pres for at se igennem fingre med, at ekstremisterne fra Islamisk Stat bevæger sig frem og tilbage over grænsen mellem Tyrkiet og Syrien.  

Alle nyheder