Stop køb af israelske våben

Militærpersoner fra Danmark havde været i Negevørkenen for at tjekke et israelsk artillerisystem til danske kampvogne. Det er ikke i orden.

Oplysningen kom frem via et tilfældigt opslag på Facebook fra en dansk officer, der var på arbejde i Negevørkenen.

Opslaget gav rynker i panden hos Palæstina-ordfører Christian Juhl, der straks henvendte sig til forsvarsministeren med en række spørgsmål om den militære aktivitet i Israel, og første svar fra ministeren er nu kommet.

Christian Juhl siger:

– Det var en overraskelse, at der reelt var tale om danske militær-folk i Negevørkenen. Meget tyder på, at de danske militær-specialister vil anbefale det israelsk artillerisystem Elbit til danske kampvogne.

– Vi ønsker ikke et militært samarbejde med Israel og ønsker hverken, at Danmark tester eller handler våben med Israel eller israelsk våbenindustri. Israel bryder menneskerettigheder, Geneve-konventioner og andre dele af folkeretten ved bl.a. at blokere Gaza, besætte Vestbredden og placere mere end 500.000 bosættere på det besatte palæstinensiske område.

– Enhedslisten opfordrer regeringen til ikke at købe våben i Israel eller fra israelske virksomheder. Vi ønsker ikke køb af nye våbensystemer, og vi ønsker slet ikke køb af israelske våbensystemer.

Alle nyheder