Regler for kontanthjælp er håbløse

Finn Sørensen anmoder beskæftigelsesminister Henrik Dam om at indkalde til forhandlinger om modregning i kontanthjælp.

Socialordføreren er forarget over, at Vordingborg kommune trak en familie i kontanthjælp, da familien fik erstatning fra deres indboforsikring efter et indbrud.

Ringeagt over for arbejdsløse

Finn Sørensen kaldert det “fuldstændig urimeligt”, at man modregner kontanthjælpsmodtagere for udbetaling fra en tyveriforsikring.

– Familien her havde fået ødelagt ting i hjemmet og stjålet værdier. De har ikke for mange penge i forvejen, men kommunen mener åbenbart det er ”luxusvarer”. Det siger virkelig noget om den ringeagt, der har bredt sig over for de arbejdsløse, siger han.

Modregningereglerne skal ses efter

Det er på høje tid, at beskæftigelsesministeren indkalder til forhandlinger med alle de partier, der er med på at ændre modregningsreglerne.

– Beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen må melde klart ud, om han synes, reglerne er rimelige, og hvad han vil gøre ved dem. Jeg opfordrer ham til at indkalde Enhedslisten, S, SF og DF til forhandling, der alle har meldt ud, at de gerne vil kigge på reglerne, siger Finn Sørensen.

– Modregningsreglerne trænger til et grundigt eftersyn. I august 2014 spurgte jeg, om ministeren synes, det er rimeligt, at modregne et løntilgodehavende i kontanthjælpen. Det har jeg stadig ikke fået svar på. Det bør også indgå i forhandlingerne.

Alle nyheder