Johanne Schmidt-Nielsen: Regeringen sender tusinder af børn ud i fattigdom

Enhedslistens politiske ordfører retter en hård kritik mod regeringen, efter Venstre nu vil genindføre fattigdomsydelserne og forringe de økonomiske vilkår for Danmarks mest udsatte familier. Det vil gå hårdt udover børnene, advarer Johanne Schmidt-Nielsen.

  • Kontanthjælpsreformen handler ikke om at få flere folk i arbejde, det viser regeringens tal selv. Den foreslår et stort indgreb over for 150.000 mennesker, som kun øger beskæftigelsen med 650 personer. For mig at se handler det bare om at gøre det endnu mere surt at være på kontanthjælp. Det løser ikke problemet med, at der mangler job, og i øvrigt har rigtig mange af de her mennesker alle mulige andre problemer, end at de mangler et arbejde.
  • Det værste er, at indgrebet går målrettet efter børnefamilierne. Det er børnene af kontanthjælpsmodtagere, der vil komme til at betale prisen for det. Og vi ved fra sidst, Venstre lavede fattigdomsydelser, at der kom 16.000 flere fattige børn ud af det, men meget få i ekstra beskæftigelse.
  • Lars Løkke og Claus Hjort vil tage penge fra Danmarks mest udsatte børnefamilier for at få råd til igen at sænke skatter. Det er simpelthen for lavt.
  • Jeg er meget bekymret over konsekvenserne for de allerfattigste. Kombinationen af et kontanthjælpsloft og 225-timers reglen vil sende tusindvis af børn ud i absolut fattigdom, hvor der ikke er råd til legetøj, sko eller fødselsdage med kammeraterne. Kontanthjælpsbørn kan ikke længere holde ferie med deres forældre, fordi kontanthjælpsmodtagere ikke længere har ferieret. Børnene bliver straffet for manglen på job og virksomhedernes manglende vilje til at ansætte folk på kanten af arbejdsmarkedet. At gøre mennesker fattige får dem ikke i arbejde. Tværtimod er stort set alle eksperter enige om, at fattigdom skubber mennesker længere væk fra arbejdsmarkedet.
Alle nyheder