Enhedslisten lancerer skatteudspil

Enhedslisten har i dag lanceret et nyt skatteudspil, der skal gøre op med den stigende ulighed. Blandt forslagene i udspillet er millionærskat og beskatning af formuer. Den øgede beskatning af samfundets allerrigeste skal gå til at sænke skatten for de laveste indkomster.

Skatteudspillet sigter på at bekæmpe den økonomiske ulighed i samfundet, som desværre er vokset over en årrække. Ifølge Enhedslistens fungerende skatteordfører, Pelle Dragsted, er især cheflaget stukket af fra resten af befolkningen. Og det mener ordføreren er dybt urimeligt:

“Det er uretfærdigt, at folkepensionister og arbejdsløse, som er uden skyld i deres situation, skal vende hver en krone. Og samtidig har vi indkomstgrupper helt i toppen, som nærmest ikke ved, hvad de skal bruge deres penge til.”

Derudover har international økonomisk forskning de seneste år dokumenteret, at øget ulighed hæmmer den økonomiske udvikling. Derfor er der brug for mere omfordeling, som blandt andet vil øge efterspørgslen i samfundet og dermed bidrage til at skabe nye arbejdspladser.

Enhedslisten foreslår samlet at hæve en række skatter i toppen for 7,2 milliarder kr. Provenuet skal gå direkte  til at øge personfradraget for indkomster op til 300.000 kr. Det svarer i praksis til at sænke skatten for de 3 millioner danskere med de laveste indkomster. For de 1,9 millioner danskere, der får fuldt udbytte af det forøgede fradrag, vil det betyde et løft af rådighedsbeløbet på ca. 4.000 kr. om året.

Læs  Enhedslistens skatteudspil, Retfærdig skat, via linket nedenfor.

Læs udspil som PDF

 

 

Alle nyheder