Pro-demokratiske oprører bør bevæbnes i Syrien

Enhedslistens udenrigsordfører, Nikolaj Villumsen, er forfærdet over nyhederne, om massakre på civile i det østlige Aleppo, og opfordrer forud for dagens møde i Udenrigspolitisk Nævn udenrigsministeren til at sikre, at de pro-demokratiske oprører får mulighed for at forsvare civilbefolkningen i de andre oprørskontrollerede områder i Syrien.

Nikolaj Villumsen udtaler:

– Situationen er lige nu katastrofal i Aleppo, og jeg er meget bekymret for, at den humanitære krise vil sprede sig til andre oprørskontrollerede områder i Syrien. Hvis Assad og Putins strategi om at bruge krigsforbrydelser som et redskab til sejr fortsættes, så vil millioner af civile står over for en katastrofe.

– Jeg vil opfordre udenrigsministeren til at sikre, at de pro-demokratiske oprører bevæbnes, så de kan forsvare civilbefolkningen. De skal have hjælp til selvhjælp, så vi undgår nye massakre i andre dele af Syrien.

– Der er ingen tvivl om, at det der foregår lige nu i Aleppo er krigsforbrydelser. Derfor er der behov for, at de ansvarlige stilles til ansvar, også hvis de hedder Assad og Putin.

– I Syrien kontrollerer de pro-demokratiske oprører store områder af landet og de beskytter millioner af civile. Der er akut behov for humanitær hjælp og genopbygning i disse områder. Både for at sikre befolkningens overlevelse, men også, hvis der skal sættes handling bag de mange pæne ord om hjælp i nærområderne.

Alle nyheder