Mød Anton Kokholm Vejby

Anton Kokholm Vejby er 14 år og går i 8. klasse på Skolegade Skole i Brønderslev. Han skal deltage i 4 debatter på 3 dage. Vi tog en snak med Anton om hans forventninger til debatterne.

Hvorfor er du medlem af SUF?

Jeg skulle finde det parti, der passede bedst til mig, da jeg begyndte at interessere mig for politik i starten af sommeren. Det blev SUF og Enhedslisten, fordi klima og solidaritet passer rigtig godt til mig. Vi skal bremse klimaforandringerne. Vindmøllerer alligevel flottere end skorsten med sort røg, og solidariteten er vigtig, så vi alle sammen kan bruge de goder, vi får ud af arbejdet.

Hvorfor vil du stille op til debatterne til skolevalget?

Jeg så på Facebook, at SUF søgte debattører, og det ville jeg vildt gerne prøve. Så kan jeg lære at debattere og prøve, hvordan det er. Jeg valgte det også, fordi jeg er så ung. De unge i salen kan nok relatere til mig og tænke: ”hvis han kan blive medlem af et ungdomsparti i en alder af 14, så kan jeg også.”

Hvad glæder du dig mest til?

Jeg glæder mig specielt til at komme ud og se, hvad andre mener, og hvad de vil sige. Jeg glæder mig til at give en masse viden om Enhedslisten og SUF til elever på andre skole. Og så glæder jeg mig også til at sidde oppe i panelet og føle, det er en rigtig debat.

Hvad er dit bedste råd til nervøse debattører?

Mit bedste råd er nok at blive lidt venner med de andre inden debatten. Jeg vil nok gå hen og spørge de andre debattører om, hvem de er, og hvor de kommer fra. Og måske også snakke med nogle af eleverne, så man kender de andre lidt. Så bliver man nok ikke så nervøs.

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

 

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk

 

Jakob Legarth Sandorff
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 46 47

 

Simon Malte Olesen
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88

 

Ludvig Goldschmidt Pedersen
Pressemedarbejder
E-mail: [email protected]
Tlf: +45 61 62 43 99

 

Morten Torbjørn Andersen
Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

 

Pressebilleder af kandidaterne 

Logo