Ærgerlig blåstempling af skandaløs lov

Enhedslisten ærgrer sig over, at Helsingør Byret blåstempler den skandaløse lov om gensidig forsørgerpligt for kontanthjælpsmodtagere, som ramte tusindvis, der ikke havde meget at leve for i forvejen.

Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører Finn Sørensen siger:

– Dommen er sørgeligt nyt for de mange, der blev ramt hårdt, menneskeligt og økonomisk, og som førte til splittede familier. Det er ærgerligt, at dommen blåstempler en lov, der i den grad var en forvaltningsmæssig skandale, som medførte, at kommunerne måtte efterbetale mindst 20 mio. til borgere, der uretmæssigt blev trukket i kontanthjælp.

– Det kommer nok bag på de fleste, at et flertal på Christiansborg har mulighed for at pålægge bestemte grupper at forsørge hinanden, og jeg er bekymret over, at der med denne dom ikke bliver sat nogle grænser for det. Det er alt for fristende for regeringer, som gerne vil skære ned på velfærd og sociale ydelser.

– Jeg er glad for, at vi fik afskaffet loven igen, selvom vi i Enhedslisten måtte kæmpe alene langt tid, før det lykkedes. Men der er grund til at være på vagt, især over for de nuværende regeringspartier, der ikke har villet afskrive sig muligheden for at genindføre forsørgerpligten, og som ser det som en særlig vigtig opgave at forringe vilkårene for arbejdsløse.

Alle nyheder