Kort skoledagen ned og giv lærerne tid til bedre forberedelse

Skoledagens længde er et af de hede emner i diskussionerne blandt landets skoleelever op til skolevalget d.2. februar, og inden længe bliver det folketingets tur til at tage stilling til skoledagens varighed. Kritikken har længe haglet ned over de lange skoledage fra elever, forældre og lærere, og Enhedslisten fremsætter nu forslag i folketinget om at give kommuner og skolebestyrelser mulighed for at indføre kortere skoledage for alle elever. Den nye undervisningsminister har meldt ud, at hun ønsker at give skolerne større frihed, og Enhedslistens gruppeformand og undervisningsordfører, Jakob Sølvhøj, opfordrer nu ministeren til at gøre frihedsdagsordenen konkret ved at åbne for kortere skoledage.

Jakob Sølvhøj udtaler:

– Hvis partierne bag folkeskolereformen havde håbet at utilfredsheden med de lange skoledage ville gå i sig selv, må de nu erkende, at de tog fejl. Kritikken er usvækket, og det er helt uholdbart, at et politisk flertal stædigt holder fast i en udvidelse af skoledagen, som undsiges så massivt af elever, forældre og lærere.

– Oplevelsen af trætte elever, der har et alt for ringe udbytte af undervisningen sidst på dagen, kan mange lærere nikke genkendende til, og mange elever og deres forældre beklager, at det er svært at finde tid og energi til fritidsaktiviteter, når skoledagen slutter for sent.

– Den negative effekt af de lange skoledage er blevet forstærket af, at finansieringen af den længere undervisningstid blev fundet ved at skære i lærernes forberedelsestid gennem lovindgrebet i lærernes overenskomst. Det har givet lærerne helt urimelige arbejdsvilkår, og Enhedslisten foreslår derfor, at hovedparten af de penge, der spares ved at afkorte skoledagen, anvendes til at udvide lærernes forberedelsestid – og til at genoprette åbningstiderne i fritidsordninger og klubber, der blev skåret ned, da skoledagen blev forlænget.

– Undervisningsministeren er kendt som en skarp kritiker af de lange skoledage, og jeg håber, hun vil bruge sin nye position til at give kommunerne og skolerne frihed til at korte skoledagen ned. Det er særdeles positivt, at der også blandt partierne bag folkeskolereformen har bredt sig en kritik af skoledagens længde. Nu får partierne snart lejlighed til at tage konsekvensen af kritikken, når Enhedslistens forslag kommer til behandling i folketingssalen.

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer