Katastrofale prisstigninger i den kollektive trafik

Danmarks Statistik har ”afsløret”, hvad vi godt vidste: taksterne i den kollektive trafik er steget langt mere end den almindelige prisudvikling de sidste 15 år. Ikke mindre end 53 procent og 74 procent er det blevet til for henholdsvis tog og busser.

Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested, kommenterer:

– Takststigningerne er et resultat af politiske beslutninger. Passagererne har i undersøgelse efter undersøgelse efterspurgt billigere billetter, men et politisk flertal har afvist det gang på gang. Efter betalingsringens sammenbrud er det blevet til ungdomskortet for unge under uddannelse samt 20 procent rabat om aftenen og i weekenderne.

– Generelle takstnedsættelser mangler. Det såkaldte takststigningsloft, som skulle sikre, at priserne i den kollektive trafik ikke steg mere end prisudviklingen, fungerer ikke. Det er alt for fleksibelt for trafikselskaberne, som selv bestemmer på hvilke produkter, de vil lægge Trafikstyrelsens udmeldte prisforhøjelse.

– Jeg bemærker mig, at S (form. F. Folketingets transportudvalg, Lennart Damsbo) nu mener, at partierne skal kigge hinanden i øjnene og se på problemet med de kraftigt stigende takster. Ikke mindst efter, at det nye takstsystem på Sjælland og et kommende på Fyn og i Jylland har betydet yderligere kraftigt stigende takster for en række pendlere og rejsende.

– I Enhedslisten har vi i årevis kæmpet en ensom kamp for at få sænket priserne i den kollektive trafik. Det er nødvendigt – som del af den grønne omstilling – at få flere bilister til at tage bussen og toget. Og vil samtidig være det eneste reelle virkemiddel til at bekæmpe den tiltagende trængsel på vejene.

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

 

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk

 

Jakob Legarth Sandorff
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 46 47

 

Simon Malte Olesen
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88

 

Ludvig Goldschmidt Pedersen
Pressemedarbejder
E-mail: [email protected]
Tlf: +45 61 62 43 99

 

Morten Torbjørn Andersen
Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

 

Pressebilleder af kandidaterne 

Logo