EL til Løkke: Du burde have sagt undskyld

Enhedslistens udenrigsordfører, Nikolaj Villumsen, deltog i dag i den officielle markering af 100 året for salget af de Vestindiske Øer. Nikolaj Villumsen kritiserer statsministeren for ikke at bruge dagens tale til at give en officiel undskyldning og indkalder derfor en forespørgselsdebat for at få en fælles debat i Folketinget om Danmarks ansvar og behovet for forsoning.
Nikolaj Villumsen udtaler:
– Statsministeren burde have brugt dagens tale til at sige officielt undskyld for de overgreb, som den danske stat har begået mod befolkningen på øerne. Det ville have været et vigtigt skridt på vejen til forsoning.
– Det er tydeligt, at befolkningen på øerne stadig lider under problemer skabt af slaveriet og salget, hvor de hverken blev spurgt eller fik sikret deres borgerrettigheder. Folk her på øerne er frustrerede over aldrig at være blevet spurgt, over ikke at kunne stemme til det amerikanske præsidentvalg og over at fattigdommen er så udbredt.
– Det er positivt, at Løkke vil åbne for udvekslingspladser til studerende, men det er utilstrækkeligt. Jeg vil indkalde en forespørgselsdebat i Folketinget, så der forhåbentligt kan samles flertal for konkrete initiativer, der kan afhjælpe konsekvenserne af dansk slaveri og kolonistyre.
Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer