Luftangreb stopper ikke overgreb på civile

Enhedslistens udenrigsordfører, Nikolaj Villumsen, er bekymret over nattens  angreb i Syrien, men anerkender, at der er brug for handling over for Assads forbrydelser.

Nikolaj Villumsen udtaler:

– Det er jo uklart, hvad Trump præcist vil, og hvad der kommer til at ske. Vil han indlede en stor krig, som vi så det i Irak, og hvor det ikke var nogen succes, eller vil han holde sig til et enkeltstående angreb.

– Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at Assad er en forbryder, men et luftangreb vil ikke stoppe overgrebene på civile. I stedet bør vi støtte de pro-demokratiske kræfter med beskyttelsesudstyr og anti-luftvåben, da de risikerer at blive angrebet i morgen. Samtidig skal der presses på for politiske forhandlinger om en fredelig fremtid i Syrien.

– Det er jo selv sagt bekymrende, at vi har en situation, hvor to atombevæbnede magter befinder sig på hver side i en aktiv konflikt. Derfor er det vigtigt, at der i FN lægges pres for politiske forhandlinger om en fred i Syrien, hvor også de pro-demokratiske kræfter får lov at sidde med ved forhandlingsbordet.

Flere nyheder