Enhedslisten kræver svar fra regeringen i forhold til forkerte tal om arveafgift

Enhedslisten vil have, at skatteminister Karsten Lauritzen skal forklare, hvorfor regeringen har givet Folketinget forkerte tal om arveafgift. Samtidig kræver Enhedslisten at regeringspartierne fremlægger omfanget af partistøtte fra milliardærlobbyen bag netværket ”Vækst i Generationer”.

Rune Lund, skatteordfører for Enhedslisten, siger:

“Regeringen gør tilsyneladende alt for at skjule, at den ønsker at give en skatterabat til milliardærarvinger. Folketinget har indtil nu behandlet sagen på baggrund af misvisende tal fra regeringen. Det er fuldstændig uacceptabelt”.

“Det gør ikke sagen kønnere, at virksomheder, som får direkte gavn af den nedsatte arveafgift samtidig bidrager flittigt til Venstres partikasse. Ministeren må derfor sikre maksimal åbenhed ved at fremlægge, hvor mange penge Venstre modtager fra milliardærlobbyen, som kan se frem stil at score kassen, når arveafgiften bliver sat ned”.

Rune Lund har derfor i dag sendt følgende samrådsspørgsmål til skatteminister Karsten Lauritzen:

”Det fremgik af lovforslaget, at antallet af virksomheder, der skal generationsskifte er ca. 23.000, og dermed var antallet af berørte arbejdspladser ca. 300.000. Hvad er ministerens holdning til, at disse tal i artiklen ”Forsker bag rapport: Regeringens tal om arveafgift er forkert” i Politiken 19.4 2017 undsiges af en af forfatterne til den rapport, der danner baggrunden for disse skøn, og som udtaler – »Det vil ikke bidrage til at sikre 300.000 arbejdspladser. For flertallet af disse virksomheder vil ikke blive generationsskiftet inden for familien«.”

”Hvad er ministerens holdning til, at store virksomheder som AVK holding og Foss A/S, der har lobbyet for at nedsætte bo- og gaveafgiften, hvilket fremgår af hjemmesiden ”Vækst i Generationer”, samtidig har givet partistøtte til skatteministerens parti”.

”Ministeren bedes for hvert af årene 2011-2016 redegøre for, hvor mange penge regeringspartierne hver især har modtaget fra de virksomheder, som står bag netværket ”Vækst i Generationer”.

Flere nyheder