Enhedslistens 28. årsmøde i gang

Efter nogle års pause danner Korsgadehallen atter rammerne om Enhedslistens årsmøde, der afholdes i weekendens løb.

Mødet blev, med hilsen til det sammenfaldende Melodi Grand Prix, åbnet af en konferencie-duo: Stine Brix, der er sundhedspolitisk ordfører, og Mai Villadsen, der er ansat i partiet. Senere vil politisk ordfører Pernille Skipper fremlægge folketingsgruppens beretning.

Feminisme på dagsordnen

Kvindekræfter bærer årets taler frem i anledning af, at partiet skal vedtage et nyt feministisk program. Derfor har man som symbol valgt, at partiet i år stiller med kvindelige hovedtalere og dirigenter.

Mænd har selvfølgelig taleret på alle andre måder, og flere mænd har da også allerede været på talerstolen med kommentarer.

Ny strategi på vej

Årsmødet fokuserer ikke kun på feminisme, men også mere bredt på Enhedslistens fremtidige muligheder for at få indflydelse under en ny regering.

Det er nødvendigt at lære af erfaringerne fra Thorning-regeringen, hvor S-SF-R-regeringen ofte foretrak at lave aftaler med højrefløjen og derved satte Enhedslisten uden for indflydelse. Der skal fastlægges en ny strategi, så det ikke sker igen.

Debat og internationale gæster

Årsmødet er et forum for diskussion og for at blive klogere og tæller en række internationale gæster.

Lørdag taler f.eks. den markante feministiske socialist, Sandra Cunha, som medlem af det portugisiske parlament for det rød-grønne parti Bloco de Esquerda og ekspert i menneskeretigheder.

Og allerede i aften kl. 21 finder en såkaldt “politisk peptalk” sted i Støberiet, hvor man f.eks. kan høre Vincent Boulet fra European Left Party tale om valget i Frankrig eller Hugo Orejuela, der tidligere har været medlem af Union Patriotica, fortælle om fredsprocessen i Columbia.

Flere nyheder