EL om kommuneaftale: Udhuling af velfærden fortsætter

Enhedslisten vil stemme imod, når den netop indgåede kommuneaftale skal udmøntes i folketingets finansudvalg. Partiet mener, at den fører til en yderligere udhuling af servicen til borgerne og kritiserer DF og Socialdemokratiet for at love at stemme for aftalen i folketingets finansudvalg.

Enhedslistens kommunalordfører Finn Sørensen siger:

  • Velfærden i kommunerne vil blive udhulet kraftigt med denne aftale. Kommunerne vil stå med en milliardregning til flere ældre, som ikke dækkes af det lille løft, som er aftalt. Regeringen havner i sidste ende hos alle de borgere, der er afhængig af en ordentlig velfærd – lige fra børnefamilier til ældre. Samtidig fastholdes kravet om at kommunerne hvert år skal aflevere 500 mia. til en finansminister, der vil klatte pengene væk til skattelettelser.
  • Det er direkte dumt, at begrænse kommunernes muligheder for at investere i vedligeholdelse og fornyelse af kommunale anlæg. Det er også dyrt på længere sigt. Der er brug for at komme i gang med at omstille kommunerne her og nu, det vil samtidig spare samfundet for udgifter på den lange bane.
  • Skiftende regeringer har systematisk skåret i velfærden i kommunerne de sidste 7 år. Der er brug for udvikling af velfærden, ikke den langsomme men sikre afvikling som går under navnet ”nødvendighedens politik”. Desværre bliver årets aftale også stemt igennem i folketinget, af DF og Socialdemokratiet, der ellers ved festlige lejligheder kritiserer Lars Løkkes minusvækst. Men det er jo også mere bekvemt at deponere sin selvstændige tækning i finansministerens lomme.
Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer