EL om plan for SKAT: Omstruktureringer og flyttecirkus uden nye midler

Regeringen har i dag fremlagt en plan for, hvorledes den ønsker at nedlægge SKAT og oprette syv styrelser. Enhedslisten er kritisk over for planen. Enhedslisten er usikker på, hvor mange problemer en oprettelse af syv styrelser vil løse. Enhedslisten frygter ligeledes, at de kommende flytninger af medarbejdere vil ende i et flyttecirkus, der vil forringe skattevæsenets muligheder for at udføre sit arbejde i en meget vanskelig situation. Derfor er det også stærkt kritisabelt, at der ikke følger ressourcer med planen, da tidligere erfaringer viser, at udflytning af arbejdspladser er en dyr affære. Dermed risikerer man at bruge midler på flytteprocessen i stedet for at styrke skattevæsenets kerneopgaver.

Rune Lund, skatteordfører for Enhedslisten, siger:

  • Det grundlæggende problem er, at der i dag er for få ressourcer, og at der er for lidt fokus på at bruge medarbejdernes faglighed til at hive kroner hjem til fælleskassen. Hvis ikke der bliver tilført flere ressourcer, og hvis ikke der bliver meget mere fokus på at bruge medarbejdernes faglighed, så hjælper en omstrukturering ingenting.
  • Skiftende regeringer har ødelagt SKAT med en kombination af evindelige omstruktureringer og endeløse besparelser. Nu kommer der endnu en omstrukturering og et muligt flyttecirkus, uden at der følger nye midler med til de omkostninger, der er forbundet med at flytte medarbejdere. Det tegner ikke godt.
  • Skattevæsenet skal have ro til én eneste ting, og det er at få kroner i fælleskassen og forhindre snyd, og alle andre hensyn må vige. Ingen udflytningsplan må gennemføres, hvis det betyder tab af medarbejdere og lægger hindringer i vejen for, at skattevæsenet kan udføre sit arbejde.

 

 

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer