Mærsk skrotter skib i Bangladesh under farlige arbejdsforhold

Der er fundet ulovlige mængder radioaktivitet i et tidligere Mærsk-skib sendt til skrot i Bangladesh. Højesteret i Bangladesh kræver nu inspektionsrapporten udleveret. Det drejer sig om det tidligere Mærsk-skib ”North Sea Producer”. Det oplyser Danwatch.

Christian Juhl, Enhedslistens udviklingsordfører, siger:

  • Det er groft, at Mærsk, et af verdens største rederier fortsat lader sine skibe ophugge i Indien og Bangladesh under groft kritisable arbejdsforhold. Denne gang hugger arbejderne skibet op med risiko for påvirkning fra radioaktivitet.
  • Der er tale om grove brud på Hong Kong konventionen, som angiver hvordan mennesker, der ophugger skibe, skal være beskyttet.
  • I oktober 2016 påpegede vi overfor udenrigs- og erhvervsministeren at ophugning af skibe på Indiens og Bangladesh’ strande foregik under uacceptable arbejdsmiljøforhold. Det har tilsyneladende ikke sikret ændringer.
  • Det er uacceptabelt. Udenrigs- og erhvervsministrene må gribe ind, så den internationale konvention overholdes. Jeg har derfor kaldt ministeren i samråd i udenrigsudvalget, så han kan redegøre for, hvad han vil gøre ved de uacceptable forhold i hos Mærsk.
Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer