Vi har flertal mod social dumping, hvis S og DF er villige til at bruge det

Mette Frederiksen og Thulesen Dahl siger i dagens Jyllands-Posten, at de vil presse statsministeren til forhandlinger om at gøre noget ved de negative konsekvenser af den fri bevægelighed i EU. Men Enhedslisten har længe været klar til at lægge mandater til konkret lovgivning, der kan dæmme op for social dumping og andre negative konsekvenser, og da EL, DF og S tilsammen kan skabe flertal, er det bare at komme i gang, mener Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper.

 Pernille Skipper siger:

  • Når man arbejder i Danmark, skal det være til en ordentlig løn og på ordnede vilkår. Derfor skal vi gøre op med de EU-regler, der giver arbejdsgivere alt for let spil til at undergrave det danske arbejdsmarked.
  • Mette Frederiksen og Kristian Thulesen-Dahl behøver ikke vente på Lars Løkke Rasmussen, hvis de virkelig mener, at vi skal gøre noget mod social dumping. I Enhedslisten stiller vi gerne op som et del af et flertal, der kan gøre noget nu og her. Det har vi sådan set råbt op om flere gange. Hvis de ikke kun er ude i en symbolsk avisoverskrift, kan de jo tage imod vores udstrakte hånd. 
  • EU’s regler om fri bevægelighed skaber et enormt pres på lønnen og arbejdsmiljøet i mange brancher og dermed stor utryghed på det danske arbejdsmarked. Det gavner kun arbejdsgiverne, der frit kan shoppe EU rundt efter den billigste arbejdskraft. Derfor er der brug for, at vi beskytter lønmodtagerne mod de negative konsekvenser af den fri bevægelighed og tager et opgør med den.
  • Vi foreslår konkret krav om at alle, der arbejder i Danmark skal have en dansk arbejdstilladelse, som dokumenterer at man arbejder på danske løn- og arbejdsvilkår, og krav om fair konkurrence, så udenlandske virksomheder skal følge nøjagtigt de samme love og regler som danske virksomheder fra dag ét. Det er konkrete tiltag, der dæmmer op for skadevirkningerne ved den fri bevægelighed, og som vi har flertal for at gennemføre nu og her, hvis Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti vil være med.

 

Alle nyheder