Regeringens favorisering af private skoler kan øge fravalget at folkeskolen

Mens folkeskolerne presses af stadig strammere budgetter, vil regeringen for tredje år i træk forhøje tilskuddet til de private skoler. Med endnu en forøgelse af koblingsprocenten vil statstilskuddet nå sit hidtil højeste niveau. Enhedslistens undervisningsordfører, Jakob Sølvhøj, beklager forhøjelsen af tilskuddet, der sker på et tidspunkt, hvor stadig flere forældre i forvejen vælger folkeskolen fra til fordel for de private skoler.

Jakob Sølvhøj udtaler:

  • Det er meget beklageligt, at regeringen for tredje år i træk vil gennemføre en forhøjelse af tilskuddet til de private skoler. Vi har gennem en årrække set, hvordan flere og flere forældre fravælger folkeskolen til fordel for de private skoler, så det nu næsten er hver femte elev, der går i en privat skole. Regeringens økonomiske favorisering af de private skoler kan skubbe yderligere til denne udvikling.
  • Folkeskolens pressede økonomi har de sidste 10 år ført til lukning af hundredevis af skoler, og siden 2009 er klassekvotienterne vokset hvert eneste år. Der er behov for en massiv investering i vores folkeskole, og det er helt urimeligt, at regeringen i den situation i stedet vælger at øge forældrenes tilskyndelse til at forlade den.
  • Annonceringen af det forhøjede tilskud kommer på et tidspunkt, hvor regeringen netop har varslet stramninger af friskoleloven, der begrænser forældres ret til at oprette friskoler. Det virker nærmest som om regeringen med sin forhøjelse af tilskuddet vil forsøge at dæmpe den kritik, der ulmer i friskoleverdenen mod de bebudede stramninger.
  • Det er udmærket, at regeringen vil have de private skoler til at løfte et større ansvar overfor børn med særlige behov, men det er da en helt naturlig forpligtelse, som skolerne allerede i dag burde leve op til.
Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer