Enhedslisten til Hjort: For farligt og for dyrt, hvis DK skal udsende i tusindvis af flere soldater

I Politiken fortæller Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen at han ønsker en brigade på 4.000 soldater – især til udsending i Baltikum. Men der er en både farlig og dyr vej at gå mener Eva Flyvholm, forsvarsordfører for Enhedslisten.

Enhedslistens forsvarsordfører, Eva Flyvholm, siger:

– Det er en farlig oprustning hvis Danmark nærmest permanent skal have 4.000 soldater i Baltikum.

– Det skaber ikke mere sikkerhed, at fare frem i et våbenkapløb omkring Østersøen. Tværtimod øger det risikoen for en åben konflikt mellem NATO og Rusland, der i sidste ende kan eskalere med atomvåben.

– Det vil blive svinedyrt at udsende 4.000 soldater. Det er mere end en fordobling af kapaciteten. Og når man så tænker på at de milliarddyre kampfly også skal betales de kommende år, vil det betyde en gigantisk regning på militærudgifter.

– I stedet for at bruge så mange penge på hovedløs oprustning, bør vi arbejde for aftaler om gensidig nedrustning omkring Østersøen.

Alle nyheder