Suspendér forhandlingerne med Tyrkiet, Løkke

Enhedslistens udenrigsordfører, Nikolaj Villumsen, glæder sig over den tyske kansler Merkels udmeldinger om, at EU-optagelsesforhandlingerne med Tyrkiet bør suspenderes midlertidigt. Noget Enhedslisten foreslog så sent som i maj, men blev afvist af regeringen og et flertal i Folketinget.

Udenrigsordfører for Enhedslisten, Nikolaj Villumsen, udtaler:

– Løkke bør sætte handling bag ordene og arbejde for en midlertidig suspendering af forhandlingerne med Tyrkiet om optagelse i EU, indtil de demokratiske rettigheder er sikret. Noget regeringen så sent som i maj afviste, da vi i Enhedslisten foreslog det. Det vil sætte Erdogan under pres og styrke de demokratiske kræfter i Tyrkiet, der alt for længe har været svigtet.

– Jeg glæder mig over udmeldingen fra den tyske kansler Merkel. Hun har hidtil været en af Erdogans tætteste allierede i EU-kredsen, og det er positivt, at hun nu skifter linje. Forhåbentligt kan det føre til en ændring af EU’s politik, hvor man har vendt det blinde øje til Erdogans undertrykkelse.

– Udviklingen i Tyrkiet har længe gået i den helt forkert retning. Erdogan er en bandit af den værste slags, der har fuldstændig kortsluttet demokratiet med fængsling af oppositionen og tvangslukning af kritiske medier. Det skal ikke gå ustraffet hen. Danmark og EU har pligt til at reagere.

Baggrund

Beslutningsforslag fra Enhedslisten om, at forhandlinger om Tyrkiets optagelse i EU suspenderes:

http://www.ft.dk/samling/20161/beslutningsforslag/b144/beh1/forhandling.htm?startItem=20

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

 

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk

 

Jakob Legarth Sandorff
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 46 47

 

Simon Malte Olesen
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88

 

Ludvig Goldschmidt Pedersen
Pressemedarbejder
E-mail: [email protected]
Tlf: +45 61 62 43 99

 

Morten Torbjørn Andersen
Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

 

Pressebilleder af kandidaterne 

Logo