Det er private, som stjæler opgaver fra det offentlige – ikke omvendt

Regeringen offentliggør i dag et udspil, som skal begrænse, hvad den kalder “offentligt opgavetyveri”. Kommunerne skulle angiveligt ”stjæle” opgaver fra det private.

Enhedslistens velfærdsordfører, Stine Brix, siger:

  • Det er bizart at tale om, at kommunerne stjæler opgaver fra det private, når den selv samme regering står i spidsen for en massiv offensiv for mere privatisering og udlicitering. Regeringen ønsker, at private virksomheder skal ind og overtage opgaver, som kommunerne tidligere selv har løst, og tjene penge på at drive børnehaver og plejehjem.
  • Det er jo helt absurd, når regeringen fremhæver det som et problem, når det offentlige udvikler læremidler eller digitalt undervisningsmateriale, som kan sælges til andre, eller når det offentlige – i kraft af de opgaver man løser – opbygger viden og kompetencer, som andre kan bruge. Nogle gange er det offentlige jo både bedre og billigere end det private.
  • Der er ikke noget naturgivent i, hvad der løses offentligt og hvad der løses privat. Er de offentlige hospitaler så også ”unfair konkurrence” over for de private hospitaler? Regeringens udspil er først og sidst endnu et ideologisk angreb på den offentlige sektor.
Alle nyheder