Togfonden sikrer den kollektive trafik i hele landet

Sammen med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, SF og Radikale Venstre, præsenterer Enhedslisten i dag en ny aftale om togfonden, der styrker togfonden med 2 milliarder. Det sikrer bedre togdrift i hele Danmark.

Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested, siger:

– Jeg er glad for vi har fundet 2 milliarder vi kan smide ind i togfonden, så vi nu kan slå fast med syvtommersøm hvilken vej politikken for vores tog skal gå. Vi skal udvikle vores togdrift, og sikre man kan bo og arbejde i hele landet selvom man ikke har en bil. Vi sikrer timedrift mellem de største byer og en elektrificering af store dele af jernbanen. Vi styrker den grønne transport og gør hverdagen lettere for de mange danskere der kommer rundt med vores tog. Togfonden er nu på skinner igen, så regeringen kan ikke længere spænde ben for udviklingen af togdriften i Danmark.

– Vi står fem partier der er blevet enige om at tilføre to milliarder til den kollektive transport. Det sker ugen efter at de tre regeringspartier præsenterede deres vision for vores togdrift – nemlig at spare 2 milliarder på DSB. Så er skillelinjerne i dansk politik jo klare og tydelige. Der er dem der vil udvikle og dem der vil afvikle. For alle de danskere der kommer rundt med vores toge, er det jo godt at det er i den her kreds vi har flertallet.

– Vi har jo selv fundet pengene til det her. Og det er selvfølgelig ærgerligt at vi skal tage pengene fra den pulje der kunne gå til at styrke den kollektive transport på andre måder. Men det viser jo at der er vilje. Derfor regner jeg da også med, at når vi efter næste valg får en ny regering, så skruer vi for alvor op for investeringerne i vores fælles kollektive transport.

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

 

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk

 

Jakob Legarth Sandorff
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 46 47

 

Simon Malte Olesen
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88

 

Ludvig Goldschmidt Pedersen
Pressemedarbejder
E-mail: [email protected]
Tlf: +45 61 62 43 99

 

Morten Torbjørn Andersen
Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

 

Pressebilleder af kandidaterne 

Logo