EL til de Radikale : Lad os frigøre skolen fra PISA og de nationale test

Enhedslisten glæder sig over de nye skolepolitiske signaler fra de Radikale, der op til weekendens landsmøde meldte ud, at de i stedet for Christiansborg-styret »test, trit og retning« med PISA-undersøgelser og definerede læringsmål vil lade skolerne sætte deres egne mål.

Enhedslisten har længe arbejdet for at få fjernet de nationale test og standset dansk deltagelse i PISA testene. Enhedslistens undervisningsordfører, Jakob Sølvhøj, håber derfor, at de Radikale vil gøre alvor af deres udmeldinger og sammen med Enhedslisten arbejde aktivt for at frigøre folkeskolen fra de nationale test og PISA og skabe et nyt politisk grundlag for at udvikle folkeskolen.

Jakob Sølvhøj udtaler:

– Det glæder mig, at de Radikale siger fra overfor PISA og de nationale test. Det øger mulighederne for at få frigjort folkeskolen fra de standardiserede test. Med udmeldingen lægger de Radikale sig på linje med Enhedslisten og Alternativet. SF har også ytret sig kritisk om testene, og dermed er vi fire partier i oppositionen, der vil have skolen i en anden retning.

– Til gengæld ærgrer det mig, at de Radikale stadig sidder fast i folkeskolereformens hængedynd. Erkend nu, at det var en fejl at gennemtvinge de lange skoledage og forringe lærernes forberedelsestid – og opsig forliget. Så længe reformen står uantastet og lærerne reelt er afskåret fra frit at forhandle deres arbejdstidsregler, bliver det svært for alvor at komme videre med en konstruktiv debat om en udvikling af folkeskolen.

– I en situation, hvor stadig flere forældre vælger folkeskolen fra til fordel for private skoler, er det ikke nok med fine hensigtserklæringer. Der skal konkret politisk handling til. Der er brug for at investere et milliardbeløb i folkeskolen, og også det forudsætter, at der etableres et nyt politisk grundlag for at udvikle skolen.

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer