EL: Brug alternativt flertal til at hæve skoleydelsen

Det har haft dramatiske konsekvenser at sænke skoleydelsen til landets produktionsskoleelever. Antallet af elever på produktionsskolerne er faldet med 30 %, og der er i dag omkring 1.400 færre elever på skolerne end for et år siden. Mange unge er blevet frataget en uddannelsesmulighed, og for skolerne betyder nedgangen store besparelser og opsigelse af medarbejdere. Udviklingen vidner om, hvor ødelæggende det vil være for en ny Forberedende Grund Uddannelse, hvis der landes en politisk aftale om en skoleydelse på niveau med ydelsen til produktionsskoleeleverne, siger Enhedslistens undervisningsordfører, Jakob Sølvhøj, der opfordrer Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti til at bruge et flertal uden om regeringen til at hæve skoleydelsen.

 

Jakob Sølvhøj udtaler:

  • Det dramatiske fald i antallet af elever på produktionsskolerne viser med al tydelighed, at det var en kæmpe fejl at sænke skoleydelsen til produktionsskoleeleverne. Forringelsen har konkret betydet, at et stort antal unge ikke er kommet i gang med en uddannelse, og mange produktionsskoler befinder sig i en meget kritisk situation og har måttet opsige medarbejdere.
  • Forhandlingerne om en ny Forberedende Grund Uddannelse trækker i øjeblikket i langdrag, angiveligt bl.a. fordi, der ikke kan opnås enig om skoleydelsen til eleverne på den nye uddannelse. Jeg håber meget, at S og DF, holder fast ved deres meldinger om, at de ikke kan acceptere en skoleydelse på niveau med den, der er indført på produktionsskolerne.
  • Regeringen har desværre valgt ikke at inddrage Enhedslisten i forhandlingerne. Vi medvirker til gengæld meget gerne til at skabe et flertal udenom regeringen. Jeg vil konkret opfordre socialdemokraterne og DF til at medvirke til at etablere et alternativt flertal, der kan gennemføre et løft af produktionsskoleydelsen og sikre, at der ikke indføres en ydelse på den Forberedende Grunduddannelse, der er så ringe, at den spænder ben for uddannelsen, inden den overhovedet kommer i gang.
Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer