EL kræver redegørelse i sag om tvangsarbejdere

Enhedslistens udenrigsordfører, Nikolaj Villumsen, er dybt forarget over afsløringerne i Information mandag, der beviser at dansk krigsskib er blevet bygget på værft med nordkoreanske tvangsarbejdere og kræver en redegørelse fra forsvarsministeren.  

Nikolaj Villumsen udtaler:  

– Brugen af nordkoreanske tvangsarbejdere er en helt ekstrem brutal form for social dumping, som vi på ingen må bør acceptere. Danske skattekroner bør ikke gå til værfter, der benytter sig af tvangsarbejdere. Og Danmark bør på ingen måde bidrage til at finansiere udviklingen af atomvåben i Nordkorea.  

– Jeg vil derfor bede forsvarsministeren om en redegørelse. Det er mig helt ubegribeligt at forsvaret overhovedet kan finde på at benytte et værft, der bruger tvangsarbejdere og vi har behov for at vide om danske skattekroner virkelig er gået til regimet i Nordkorea.  

– Denne sag er fuldstændig grotesk og det er afgørende at vi sikrer at det ikke i fremtiden bliver muligt for forsvaret at benytte leverandører, der benytter sig af tvangsarbejdere. Hvis det kræver en ændring af reglerne så bør den ændring straks gennemføres. 

 

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer