EL: Danmark bør anerkende kurdisk valgresultat

De første valgresultater fra de kurdiske områder viser, at 90 procent af vælgerne siger ja til løsrivelse fra Irak. Enhedslistens udenrigsordfører, Nikolaj Villumsen, opfordrer udenrigsministeren til at anerkende resultatet og bidrage til at skabe dialog mellem kurderne og centralregeringen i Irak.

Nikolaj Villumsen udtaler:

  • Den danske regering bør anerkende resultatet af folkeafstemningen i de kurdiske områder i Irak. Det er tydeligt, at befolkningen ønsker uafhængighed og frihed. Det ønske skal respekteres.
  • Lige nu er situationen meget tilspidset. Både den irakiske regering og nabolandene Tyrkiet og Iran truer med soldater og sanktioner. Udenrigsministeren bør bidrage til at skabe dialog mellem kurderne og centralregeringen i Bagdad, så situationen ikke ender i åben konflikt.
  • Kurderne har kæmpet i forreste række mod Islamisk Stat. Vi skylder dem en stor tak for deres indsats. Det mindste vi kan gøre er at respektere deres demokratiske vilje i folkeafstemningen og arbejde for, at uafhængigheden kan opnås uden konflikt og kaos.
Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer