EL: Lukkedage undergraver forældres ret til en daginstitutionsplads

Det undergraver reelt forældrenes garanterede ret til en daginstitutionsplads, når kommunerne vælger at holde institutionerne lukket i ugevis. Det mener Enhedslistens børneordfører, Jakob Sølvhøj, på baggrund af børne- og socialministeriets seneste opgørelse af lukkedage i institutionerne. Derfor er det ikke nok, at socialministrene peger fingre af kommunerne. Det må gøres til en forpligtelse for kommunerne, at børnenes daginstitution er til rådighed for forældrene på alle hverdage året rundt.

Jakob Sølvhøj udtaler:

  • Det er desværre ingen nyhed, at hovedparten af landets kommuner stadig har lukkedage i daginstitutionerne. Vi har kendt problemet de sidste 15 år eller mere, og det er tydeligt, at problemet ikke løses ved løftede pegefingre eller uforpligtende formaninger. Kommunerne må forpligtes til at gøre forældrenes pladsgaranti reel, så børnenes daginstitution er til rådighed for forældrene på alle hverdage.
  • Det er helt urimeligt, at der spares på daginstitutionerne på en måde, så det er svært belastende for mange børnefamilier. Mange har ikke andre pasningsmuligheder, når institutionen er lukket, og presses derfor til at lægge ferier og fridage på tidspunkter, der er til stor gene for et sammenhængende familieliv.
  • Kommunerne bør forpligtes til at have alle daginstitutioner åbne på alle hverdage, og staten bør samtidig give et økonomisk løft til hele daginstitutionsområdet. Lukkedagene er jo, når alt kommer til alt, blot en måde at forringe institutionernes normeringer på. Derfor vil en total afskaffelse af lukkedagene hænge godt sammen med en lovfastsat minimumsnormering, så forældrene kan aflevere deres børn i velnormerede daginstitutioner, hver eneste dag, hvor de har behov for det.
Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

 

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk

 

Jakob Legarth Sandorff
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 46 47

 

Simon Malte Olesen
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88

 

Ludvig Goldschmidt Pedersen
Pressemedarbejder
E-mail: [email protected]
Tlf: +45 61 62 43 99

 

Morten Torbjørn Andersen
Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

 

Pressebilleder af kandidaterne 

Logo