Enhedslisten har fem forslag med til finansloven

Når Enhedslisten fredag møder op hos Finansministeriet til det såkaldte sættemøde om finansloven for 2018, er det med fem konkrete og fuldt finansierede forslag til finansloven. Partiet vil blandt andet afsætte penge til en lav- og ligelønspulje og fjerne regeringens nedskæringer på uddannelse og arbejdsmiljø.

Enhedslistens finansordfører Pelle Dragsted siger:

– Vi kommer jo næppe til at lave en finanslovsaftale med regeringen. Men vi viser med vores forslag, at det både er muligt og realistisk i den nuværende økonomiske situation at sikre velfærd og uddannelse og at skabe rimelige vilkår for de danskere, der er ramt af arbejdsløshed og sygdom.

– Vi er ude af den økonomiske krise, men vores velfærd er stadig såret. Derfor er det ikke tid til at sænke skatterne for de rigeste danskere. Det er tid til at sikre, at vores ældre får den hjælp, de skal have.

– I stedet for at brænde milliarder af på skatterabatter med klart mest til de velstillede, så foreslår vi at Danmark skal være mere lige. Konkret ved at give et lønløft til de offentligt ansatte, der tjener mindst, og ved at afskaffe fattigdomsydelserne og ændre førtidspensionsreformen.

De fem forslag er blot et udpluk af et større katalog, som Enhedslisten vil arbejde for i det tilfælde, at partiet bliver inviteret til realitetsforhandlinger om finansloven.


Fakta: Her er Enhedslistens fem forslag

1) Ti milliarder til velfærd og sundhed
2) Højere løn til lavtlønnede offentligt ansatte
3) Afskaffelse af fattigdomsydelserne og ændring af førtidspensionsreformen
4) Mere vild natur og skov
5) Fjern nedskæringer på uddannelse og arbejdsmiljø

Læs hele udspillet

Alle nyheder