Nikolaj Villumsen tager over som politisk ordfører for Enhedslisten

I forbindelse med Pernille Skippers barsel, tager Nikolaj Villumsen over som politisk ordfører for Enhedslisten.

Enhedslistens folketingsgruppe har valgt at konstituere Nikolaj Villumsen som politisk ordfører fra og med tirsdag den 10. oktober, mens Pernille Skipper er på barsel.

Nikolaj Villumsen siger:

  •  Det er en stor ære, at jeg er blevet valgt til at være politisk ordfører for Enhedslisten i den kommende tid. Enhedslisten har en helt klar kurs, som jeg glæder mig til at videreføre.
  • Jeg vil kaste alle kræfter ind i at sætte en solidarisk og grøn dagsorden. Regeringen mener, at vejen frem for Danmark er at bruge milliarder på skatterabatter, med klart mest til de rigeste. Jeg er meget uenig. Jeg synes, vi skal have et mere lige Danmark.

Pernille Skipper er på barsel frem til starten af november og igen i december og januar.

Udover, at Nikolaj Villumsen tager over som politisk ordfører, så er det 51-årige Jesper Kiel, der bliver indsuppleret som folketingsmedlem mens Pernille Skipper er på barsel. Han vil også være socialordfører. Jesper Kiel er medlem af byrådet i Svendborg og folketingskandidat på Fyn.

Johanne Schmidt-Nielsen, der er ordfører for udlændinge, integration og indfødsret, overtager posten som ligestillingsordfører, mens Pernille Skipper er på barsel.

 

Alle nyheder