EL: Substantiel og tåbelig oprustning skaber ikke sikkerhed

Regeringen lægger op til massive udgifter til mere militær, men deres argumenter for at opruste holder ikke, mener Eva Flyvholm, forsvarsordfører for Enhedslisten.

  • Claus Hjort og co. falder over hinanden i begejstring med milliardløfter til missiler og soldater, men de skylder svar på hvem, der skal betale for gildet, og hvad det overhovedet nytter? Jeg tror ikke, at hovedløs oprustning giver et mere sikkert Danmark, tværtimod, men det kommer til at koste os alle sammen milliarder.

Arbejde for nedrustning

Eva Flyvholm mener ikke, at det er vejen frem at følge den amerikanske præsident, Donald Trumps, opfordring til NATO-landene om at øge deres militære budgetter. Den strategi kommer primært producenter af våben til gode.

  • Det er for letkøbt, at regeringen hænger det hele op på truslen fra Rusland, når det også handler om, at store våbenproducerende lande tjener fedt på oprustning. I stedet for at bøje os for Trump og NATOs konstante krav, burde vi arbejde for nedrustning i Østersøområdet og fjernelse af atomvåben.

Eskalerende våbenkapløb

En øget oprustning af Danmarks militær vil ikke skabe mere sikkerhed, mener Enhedslistens forsvarsordfører. Tværtimod risikerer vi at deltage i et kapløb om, hvem der kan opruste mest.

  • Det er ikke sikkert for Danmark at eskalere et våbenkapløb og udsende tusindvis af soldater til Baltikum, tværtimod rykker det konflikten nærmere vores egen dør og risikerer at forværre en anspændt situation.
Alle nyheder