Enhedslisten foreslår nationalt tolkecenter ved akutsygdom

Forgiftningssagen fra Haslev er endnu en sag, hvor mangel på tolkning kan have spillet en afgørende rolle for kommunikationen mellem læge og patient og dermed kostet liv. Det får nu Enhedslisten til at foreslå et nationalt tolkecenter og et løft af tolkenes kvalifikationer.

Enhedslistens sundhedsordfører Stine Brix siger:

– Vi har et meget fundamentalt problem med mangelfuld tolkning i sundhedsvæsenet. Det viser sig især i akutte situationer, hvor misforståelser eller problemer med at forklare symptomer kan være altafgørende. Derfor vil vi gerne rejse forslaget om et nationalt tolkecenter ved akutsygdom i Folketingets sundhedsudvalg.

– Vi har desværre også set, at der er store problemer med at finde kvalificerede tolke. Størstedelen af tolkene, som arbejder i sundhedsvæsenet, har ikke en uddannelse i tolkning i sprog og har ikke fået testet deres kvalifikationer. Derfor foreslår vi, at der laves en certificering af tolke, der kan sikre bedre kvalitet af tolkningen.

 

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Jakob Legarth Sandorff
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 46 47


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74


Download: Logoer