EL: ATP skal ikke investere i skattely

Enhedslisten har mistet tålmodigheden med ATP, efter at direktøren forsvarer investeringer i skattely. Enhedslisten fremsætter nu et beslutningsforslag, som skal stoppe den trafik.

Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører Finn Sørensen siger:

  • Jeg er ærlig talt træt af at høre Direktøren for ATP forsvare ATP´s investeringer i selskaber, der har hjemme i skattely. Det er jo ikke første gang, at Kristian Hyldahl giver udtryk for, at det er nødvendigt. Nu kan det være nok. Nu vil vi have, at folketinget forholder sig til det, og derfor stiller vi et beslutningsforslag, så vi kan få stoppet den trafik.
  • Det er da udmærket, at Beskæftigelsesministeren indhenter en redegørelse, for at få ATP´s bestyrelse til at forholde sig til sagen. Men vi må da gå ud fra, at ATP-direktøren har dækning hos bestyrelsesformand og bestyrelse for sine udtalelser. Der er ingen grund til at vente på den redegørelse. Nu bliver folketinget nødt til at stramme loven.
  • Kristian Hyldahl siger, at det bliver dyrt for lønmodtagerne, hvis ATP ikke kan få lov til at investere i selskaber, der holder til i skattely. Det er da fuldstændig bagvendt! Den slags er med til at undergrave tilliden til skattesystemet. Det opmuntrer andre store pengetanke til gøre ligeså, hvilket en række store danske pensionskasser desværre allerede gør. Det kan blive rigtig dyrt for danske lønmodtagere i det lange løb.
  • Kristian Hyldahl giver udtryk for, at det ikke kan nytte at ”gå så ideologisk til værks”. Dermed negligerer han fuldstændig den berettigede vrede og forargelse der er i befolkningen over store selskaber, der ikke vil bidrage til fællesskabet. Det er helt forkasteligt, at den øverste chef for Danmarks største pengetank, der forvalter lønmodtagernes penge, kan få lov at udtale sig på den måde.
Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer