Enhedslisten fastholder kommunalt gennembrud

Politisk ordfører Pernille Skipper glæder sig over, at Enhedslisten har formået at konsolidere sig og fastholde det landsdækkende gennembrud fra i 2013.

Fintællingen er stadig i gang enkelte steder i landet, men de store linjer står klart: Enhedslisten har formået at bide sig fast lokalt og er fortsat repræsenteret med mere end 100 kandidater alene i landets byråd.

Stolt politisk ordfører

– I 2009 fik Enhedslisten valgt 14 byrådsmedlemmer ind. I 2013 fik vi valgt 119 Enhedslistekandidater på tværs af 76 kommuner. Vi blev reelt landsdækkende. Det er en landvinding, vi holder fast i, og det er jeg rigtig glad for, fastslår Pernille Skipper.

– Vi har både være i stand til at holde magten i ørerne, samtidig med at vi rigtig mange steder har indgået aftaler og budgetter. Den kombination tror jeg er en af grundene til, at mange mennesker i dag har stemt på os igen.

Enhedslisten sikrede sig på landsplan fik 6,0 pct. af stemmerne og har dermed næsten opretholdt resultatet fra 2013 på 6,9 % Det er et virkelig godt resultatet set i forhold til, at vi i 2013 stod meget stærkere i meningsmålingerne og som støtteparti var mere synlige i Folketinget. Derudover er Alternativet kommet til i mellemtiden.

Flere københavnere end nogensinde har stemt Enhedslisten

I København fastholder Enhedslisten sit resultat og sin borgmesterpost fra 2013. I stedet for Morten Kabell, der som følge af rotationsreglen ikke genopstillede, bliver Ninna Hedeager Olsen den nye borgmester for miljø og teknik. Stemmedeltagelsen har været højere end sidst, så samlet set har flere københavnere end nogensinde før stemt Enhedslisten.

– Enhedslisten bliver ved med at være repræsenteret i byrådene i langt de fleste af de kommuner, hvor vi kom ind første gang i 2013, vi holder fast i vores meget flotte resultat i København fra sidst, og så er vi kommet ind i nogle kommuner, hvor vi ikke har været inde før. Det er jeg meget tilfreds med, siger Pernille Skipper og peger på en vellykket valgkamp som en del af forklaringen.

– Jeg er super stolt af den valgkamp, vi har ført i hele landet. Vi har været repræsenteret med masser af gejst på gågaderne i både små og store byer, og vi er nået ud til en masse mennesker, som ikke plejer at beskæftige sig med kommune- og regionsvalg. Det, synes jeg, der er masser af håb i.

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer