EL om flerårsaftale for Kriminalforsorgen: Stærkere spændinger, flere konflikter og mindre resocialisering

På trods af en række gode initiativer i den netop indgåede flerårsaftale for Kriminalforsorgen, herunder oprettelsen af et kvindefængsel, er det samlede billede af initiativerne i aftalen præget af skærpelser og stramninger over for de indsatte. Resultatet må forventes at blive et koldere klima i fængslerne med stærkere spændinger mellem indsatte og ansatte. Det vil i så fald føre til flere konfliktepisoder og et mere utrygt arbejds- og afsoningsmiljø.

Det er godt, at der tilføres flere stillinger, men det er svært at gennemskue, hvad det samlede resultat bliver, når Kriminalforsorgen skal overtage transportopgaver for politiet, og når der også skal effektiviseres for ca. 70 mio. kr. i 2018 stigende til ca. 260 mio. kr. i 2021. Kriminalforsorgen vil desuden, ligesom øvrige statslige institutioner i aftaleperioden, være omfattet af generelle sparekrav.

Rune Lund, Enhedslistens retsordfører, udtaler:

  • Det samlede billede af initiativerne er præget af skærpelser og stramninger over for de indsatte. Vi kan forvente flere konflikter, spændinger og sværere betingelser for det resocialiserende arbejde.
  • Det er godt, at der tilføres flere stillinger. Men det er uklart, hvad det samlede billede bliver, da der gives med den ene hånd, samtidig med, at der tages med den anden hånd i form af yderligere nedskæringer. Det er uacceptabelt, at Kriminalforsorgen på denne måde fortsat skal lide under besparelser.
Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer